Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pikkelysömörre : Aloe vera géles bőrápolóreceptekkel
  2024-01-01 23:09:25, hétfő
 
  A pikkelysömör egy autoimmun gyulladásos bőrbetegség. Ez a betegség a test több pontján is megjelenhet, de általánosan a térden, a könyökön, a fejbőrön és a törzsön jön létre. Jellemzően a bőr megvastagszik, vörös színűvé válik ezüstfehér foltokkal, pikkelyes bőrképződményekkel. Ez a bőrbetegség sok esetben viszketéssel és fájdalommal is együtt járhat.

Mint a legtöbb autoimmun betegségnél, a pikkelysömörnél sem teljesen biztosak abban, hogy mi a kiváltó oka, azonban feltételezések vannak. Az egyik ilyen elképzelés szerint a szervezetben lévő T-limfociták aktívvá válnak. Ezeknek a T-limfocitáknak az lenne az elsődleges feladatuk, hogy megvédjék a szervezetet a betolakodóktól. Tehát aktívvá válnak, megváltozott immunválaszt hoznak létre, aminek hatására a pikkelysömör nevű autoimmun betegség alakul ki. Mivel gyógymód nem igazán létezik erre a betegségre, így sokan fordulnak az alternatív terápiák irányába.

Az egyik ilyen hagyományos módszer az Aloe vera alkalmazása, hiszen a gyógynövény gyulladáscsökkentő és nyugtató tulajdonságairól híres. Az Aloe vera leveleiből préselt levet már több száz éve használja a hagyományos gyógyászat, elsősorban bőrbetegségek kezelésére.

Ma már tudományos kutatási eredmények is igazolják, hogy az Aloe vera nagyon hatékony a pikkelysömör természetes kezelésében, ugyanis rengeteg bioaktív összetevőt tartalmaz, mint például szalicilsav, ligninek, szterolok, szaponinok, enzimek, vitaminok és ásványi anyagok. Az Aloe vera gélt fogyaszthatjuk belsőleg vízzel hígítva, de az érintett bőrfelületet is kezelhetjük ezzel a gyógynövénnyel, hiszen nagyon hatékony a kellemetlen tünetek csökkentésében. A gyógynövény nagyon pozitívan hat az emésztőrendszerre is, méregteleníti a szervezetet, illetve mivel sok antioxidánst tartalmaz, így a bőrben lévő méreganyagok eltávolításában is segít, ezzel pedig a bőrbetegségek, köztük a pikkelysömör tüneteit minimalizálja.

Milyen hatásai vannak a gyógynövénynek?
Az Aloe vera nagyon hatékony a bőr hidratálásában. Olyan aminosavakat tartalmaz, amelyek bőrlágyító hatással rendelkeznek. Magnézium is van benne, amely csökkenti a bőrpírt és a bőrviszketést. Egy glükomannán és egy gibberellin nevű vegyületet is tartalmaz, amelyek csökkentik a pikkelysömör fellángolását. Ezen kívül védi a bőrt a napkárosodástól és a fertőzésektől.

Most pedig mutatunk is két nyugtató gélt, amelyeket mi magunk is elkészíthetünk Aloe vera gél felhasználásával.

Lenmagos-aloés gél hozzávalói:
fél csésze Aloe vera gél,
másfél evőkanál őrölt lenmag,
1 evőkanál kókuszolaj.

Elkészítése és hatása:
Keverjük össze az összetevőket, majd tegyük az elegyet egy steril tégelybe. Kenjünk belőle egy keveset a gyulladt bőrfelületre, hagyjuk rajta legalább 3 órán át, majd mossuk le. A lenmag omega-3 zsírsavat tartalmaz, amely blokkolja a bőrben a gyulladást. Az Aloe vera megnyugtatja a gyulladt bőrt, míg a kókuszolaj hidratálja és táplálja azt.

Kurkumás-aloés krém hozzávalói:
fél csésze Aloe vera gél,
másfél evőkanál kurkumapor,
1 evőkanál mandulaolaj.

Elkészítése és hatása:
Keverjük össze a hozzávalókat, öntsük át egy tégelybe. Kenjük be az érintett bőrfelületet, hagyjuk rajta egy éjszakán át, majd mossuk le. A kurkuma antioxidáns hatással rendelkezik, amely előnyös a pikkelysömör kezelésében a szabad gyökök semlegesítésével, és a sebgyógyulási időt is csökkenteni tudja. A mandulaolaj E-vitamint is tartalmaz, amely táplálja és hidratálja a száraz bőrt, és felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Az Aloe vera nyugtató és hűsítő hatást fejt ki a bőrre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: semlegesítésével, tulajdonságairól, felhasználásával, pikkelysömörnél, napkárosodástól, eltávolításában, csökkentésében, fogyaszthatjuk, hidratálásában, feltételezések, gyógynövénynek, betolakodóktól, gyógynövénnyel, elkészíthetünk, sebgyógyulási, bőrbetegségek, minimalizálja, fertőzésektől, méregteleníti, megvastagszik, bőrviszketést, fellángolását, limfocitáknak, viszketéssel, rendelkeznek, aminosavakat, pikkelysömör, szervezetben, immunválaszt, megváltozott, felgyorsítja, antioxidánst, folyamatokat, bőrfelületet, méreganyagok, összetevőket, autoimmun gyulladásos, test több, legtöbb autoimmun, egyik ilyen, szervezetben lévő, elsődleges feladatuk, pikkelysömör nevű, alternatív terápiák, hagyományos gyógyászat, pikkelysömör természetes, érintett bőrfelületet, kellemetlen tünetek, gyógynövény nagyon, bőrben lévő, pikkelysömör tüneteit, gibberellin nevű,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Esti kép  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Alázat  Szép estét  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A televizió nem a kultúrát kép...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy maradéktalanul uralt világ  Albert Einsteinről  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akik bántanak téged  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kövesd a cowboyt!  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Rátalálsz  Nem tudhatod  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Julian Brass gondolata  Paul David Tripp Április 21  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Tavaszi kép  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nem méltó hozzád  Png kutya  Kerüld el az evangélium örömén...  Tavaszi kép  Leonardo da Vinci gondolata  Egy hatékony szolga  Idő  Akarat  Őrizkednünk kell...  Reménység és erő Krisztustól e...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Ágai Ágnes – Csendélet  Png kislány  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jó éjszakát  Png lepke  s immár én is felragyogva, ért...  Mai harmónia kártyám  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Sose bánj semmit  Örülök, hogy látlak!  Png kislány  Fekete István - Akác  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  képre írva  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Egy hatékony szolga  Németh László tollából  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png lepke  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
autoimmun gyulladásos, test több, legtöbb autoimmun, egyik ilyen, szervezetben lévő, elsődleges feladatuk, pikkelysömör nevű, alternatív terápiák, hagyományos gyógyászat, pikkelysömör természetes, érintett bőrfelületet, kellemetlen tünetek, gyógynövény nagyon, bőrben lévő, pikkelysömör tüneteit, gibberellin nevű, pikkelysömör fellángolását, steril tégelybe, gyulladt bőrfelületre, lenmag omega-3, gyulladt bőrt, kókuszolaj hidratálja, kurkuma antioxidáns, pikkelysömör kezelésében, szabad gyökök, sebgyógyulási időt, mandulaolaj E-vitamint, száraz bőrt, gyógyulási folyamatokat, semlegesítésével, tulajdonságairól, felhasználásával, pikkelysömörnél, napkárosodástól, eltávolításában, csökkentésében, fogyaszthatjuk, hidratálásában, feltételezések, gyógynövénynek, betolakodóktól, gyógynövénnyel, elkészíthetünk, sebgyógyulási, bőrbetegségek, minimalizálja, fertőzésektől, méregteleníti, megvastagszik, bőrviszketést, fellángolását, limfocitáknak, viszketéssel, rendelkeznek, aminosavakat, pikkelysömör, szervezetben, immunválaszt, megváltozott, felgyorsítja, antioxidánst, folyamatokat, bőrfelületet, méreganyagok, összetevőket, hozzávalókat, bőrfelületre, megnyugtatja, mandulaolaj, szervezetet, kezelhetjük, kezelésében, gyógynövény, gyulladásos, általánosan, szalicilsav, bőrbetegség, hagyományos, alkalmazása, rendelkezik, antioxidáns, megjelenhet, természetes, elkészítése, kellemetlen, csökkenteni, gibberellin, betegségnél, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.